Домакинът на започващото след дни Световно първенство по футбол - Катар,

...
Домакинът на започващото след дни Световно първенство по футбол - Катар,
Коментари Харесай

Уникална охладителна система ще бори жегата по стадионите в Катар по време на Световното по футбол

Домакинът на започващото след дни Световно първенство по футбол - Катар, е изправен пред голямо предизвикателство. Властите търсят всевъзможни начини да поддържат стадионите си охладени поради жегата в страната.

 

Машинният инженер Сауд Гани създаде захранвана със слънчева сила климатична система, наречена " Dr. Cool ". Тя поддържа " балон " от леден въздух вътре в стадиона.
 
" Футболът е красива игра и би трябвало да бъде за всички. Трябва да може да се играе 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, без значение от атмосферните условия ", споделя Гани.

 

Той тествал технологията благодарение на 3D отпечатани модели и вятърни тунели в Катарския университет.

 

Охладеният въздух влиза през хиляди решетки под седалките на трибуните и през дюзи край терена. Използвайки техника за циркулация, въздухът се изтегля назад, охлажда се още веднъж, филтрира се и се изтласква.

 

Захранването на охладителната система се обезпечава от слънчева централа. Тя беше открита през октомври и се чака да генерира съвсем 2 000 000 MWh през първата си година. Това е еквивалентно на потреблението на сила от почти 55 000 катарски семейства.

 

Източник: Нова.тв

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР